Make your own free website on Tripod.com
 
 

Buletin

   

 MENU
Home
Visi, Misi & Matlamat
Sejarah Sekolah
Profail Sekolah
Lagu Sekolah
Pentadbiran
Hal Ehwal Pelajar
Kurikulum
Pusat Sumber Sekolah
Bank Soalan
Buletin
 AKTIVITI:-
Kelab, Persatuan & Sukan
Pelajar

Guru  
Waktu Sekarang
 

 


 

          
       Dengan pelbagai masalah yang timbul akibat kelemahan, ralat (bug) yang dihadapi oleh Microsoft Internet Explorer maka sudah sampai masanya bagi pengguna komputer dan Internet menghentikan penggunaan Internet Explorer dan beralih kepada Mozila Firefox. Perisian Pelayar Internet yang stabil, bebas, percuma dan kurang kesan ralat yang merbahaya.

        Jika setiap kali melawat pelbagai tapak laman dalam pencarian bahan-bahan di Internet dengan Internet Explorer menyebabkan Internet Explorer terbuka sendiri, pop-up iklan dijalankan dan muka pertama Internet Explorer telah bertukar kepada ruang iklan maka sudah sampai masanya untuk berubah kepada Mozilla Firefox. Dengan perlindungan pop-up, tidak menjalankan perisian berasas Active-X (punca adware dan spyware) maka tiada sebab untuk tidak beralih kepada Firefox.

     Cerita lanjut klik di sini>>  Windows XP Anda Adakah Telah Dikemas kini?

Secanggih mana mana perisian anti-virus, sekerap mana kemas kini
definasi virus dilakukan, tanpa membuat kemas kini kepada sistem
operasi Windows XP, masih terbuka jalan buat trojan dan virus
untuk menyerang.

  Cerita lanjut klik di sini>>

 

     
        Selamat Hari Guru Diucapkan kepada semua guru-guru seluruh malaysia. Jasamu tetap kami kenang sampai akhirat...


Klik Link Dibawah:-

Perihal Hari Guru>>>>
Tema Hari Guru>>>>>

 
Kewafatan Nabi Muhammad

     Kita selalu menyambut tarikh kelahiran Rasulullah tapi kita tidak tahu tarikh kewafatan. Mungkin kita terlupa dgn artikel ini. Detik-detik Rasulullah SAW Menghadapi Sakaratul Maut. Ada sebuah kisah tentang cinta yang sebenar-benar cinta yang dicontohkan Allah melalui kehidupan Rasul-Nya.

      Pagi itu, walaupun langit telah mulai menguning, burung-burung gurun enggan mengepakkan sayap. Pagi itu, Rasulullah dengan suara terbatas memberikan kutbah, "Wahai umatku, kita semua ada dalam kekuasaan Allah dan cinta kasih-Nya. Maka taati dan bertakwalah kepada-Nya. Ku wariskan dua perkara pada kalian, Al-Qur'an dan sunnahku. Barang siapa mencintai sunnahku, bererti mencintai aku dan kelak orang-orang yang mencintaiku, akan masuk syurga bersama-sama aku." Khutbah singkat itu diakhiri dengan pandangan mata Rasulullah yang tenang dan penuh minat menatap sahabatnya satu persatu.

Cerita lanjut klik di sini>>

 

Internet Explorer Jangan Digunakan. Pilihlah Firefox
Selamat Hari Guru

Kemaskini Pada : 10 April 2006  

Cadangan | Email : smkdmm@gmail.com | WEBMaster 2006 SMKDMM. Hak Cipta Terpelihara